Hiilineutraalia painotuotantoa Taimiteko-toiminnan avulla

Hiilineutraalia painotuotantoa Taimiteko-toiminnan avulla

Liiketoiminnan vastuullisuus omaa monet kasvot. Meille tärkeä vastuullisuusteema on ympäristöstä huolehtiminen.

Yritysten vastuullisuus on aihe, joka on nostettu tikun nokkaan viime vuosina. Ja hyvä niin. Yritysten vastuullisen toiminnan tulisikin olla itsestäänselvyys.

Karkealla jaottelulla yritysten vastuullisuuden voi eritellä kolmeen osaan: sosiaaliseen, taloudelliseen ja ympäristöstä huolehtivaan. Jotkut auttavat heikompiosaisia, toiset taas varaavat tuloistaan ekstrasiivun työntekijöidensä hyvinvointiin. Jonkun sydämenasia voi olla vaikkapa Itämeren pelastaminen. On lukuisia tapoja, miten yritys voi toimia vastuullisesti, eikä yksikään ole toistaan parempi.

Kliseisesti sanottuna kaikista pienistä vastuullisuuden pisaroista syntyy lopulta iso vastuullisuuden valtameri. Tai ehkä meidän tapauksessamme pienistä taimista kasvaa metsä.


Hiilidioksidipäästöjen kompensointia Suomen 4H-liiton kanssa

Me Laineella pyrimme parhaamme mukaan kantamaan oman kortemme kekoon vastuullisen liiketoiminnan puolesta. Meille erityisen tärkeää on toimia ympäristöystävällisesti.

Miten tämä sitten käytännössä tapahtuu?

Olemme vuodesta 2014 aloittaneet toimenpiteet oman tuotannon muuttamisesta hiilineutraaliksi.  Viime vuonna pääsimme tavoitteeseen, mikä tarkoittaa sitä, että voimme tarjota asiakkaillemme hiilineutraaleja tuotteita ja palveluita.

Painotuotteiden osalta kompensoimme paperin valmistuksessa aiheutuneet päästöt uutta metsää istuttamalla. Olemme solmineet Suomen 4H-liiton kanssa yhteistyösopimuksen, jonka myötä hyvitämme kaikki aiheutuneet päästöt istuttamalla uutta metsää Taimiteko-toimintamallin kautta.

Lähtökohta toiminnassa on se, että yritys, kuten tässä tapauksessa me, on pyrkinyt vähentämään hiilidioksidipäästöjään mahdollisimman pieneksi, ja jäljelle jääneet päästöt kompensoidaan istuttamalla puita. Hiilinielut, kuten metsät, poistavat hiilidioksidia maan ilmakehästä.


Kotimaan tulevaisuudentoivoille töitä

Sen lisäksi, että turhan kovaa vauhtia raihnastuva äiti maa saa tarvitsemaansa lisävirtaa hyvinvointiinsa, on Taimiteko-toiminnalla myös sydäntä lämmittävät sosiaaliset vaikutukset.

Istutustyö nimittäin tehdään kotimaan nuorison voimin. Näin kompensaatioeurot jäävät Suomeen, nuoret saavat reilun korvauksen työstään ja mikä parasta, pääsevät he keräämään arvokasta oppia luonnon kanssa tekemisissä olemisesta.

Lisäksi täytyy muistaa, että kesätyöpaikan saaminen ei ole aina nuorille helppoa. Tämä korostuu etenkin näinä aikoina, kun yritysten haastavat näkymät hakevat vertaisiaan lähihistoriasta. Jos töitä ei ole tarjolla meille aikuisille totuttuun tapaan, niin on helppo laskea, ettei nuoriakaan olla repimässä kesätyömarkkinoille. Kuokan varressa on kuitenkin tilaa, vaikka työmaailma muuten tarjoaisi ihmistaimelle vain torjuvaa kättä.

Kuten todettua, on tämä kumppanuussopimus meidän konkreettinen tapamme toimia vastuullisesti. Kannustamme kaikkia yrityksiä ajatusmalliin, jossa toimitaan jollain tavalla yhteisen hyvän eteen, oli se sitten tekoja ilmaston eteen tai mitä tahansa muuta.

Niinhän se metsä vastaa kuin sinne huudetaan.

4H:n Taimiteko-toimintaan voit tutustua lisää TÄSTÄ.

  • hiilineutraali
  • Taimiteko
  • Vastuullisuus