Monikanavainen suoramarkkinointi

Monikanavainen suoramarkkinointi

Monikanavainen suoramarkkinointi lisää printtisuoraan älyä ja mitattavuutta ja tuo näin perinteiseen suoramarkkinointiin tehokkuutta.

Suoramarkkinointia voi tehostaa hyödyntämällä eri kanavia ja automaatiota. Kohdennettu viesti tavoittaa varmimmin vastaanottajan, kun käytetään useampaa eri kanavaa yhdessä.


Laine toimii printtimaailman ja verkon sillanrakentajana

Yhdistämällä printtiin personoidun laskeutumissivun, tekstiviestin ja sähköpostin voimme seurata viestin saajan reaktioita reaaliajassa ja ohjata häntä kohti haluttua lopputulosta. Järjestelmän automatiikka huolehtii, että kukaan ei saa viestejä turhaa ja viestin saajalle jää hyvä kokemus.

Esimerkki:

Vaihe 1

Marjo saa postissa kutsun erään asiakasyrityksensä juhlagaalaan. Kutsu on personoitu, siinä tervehditään Marjoa nimellä ja kerrotaan, että Marjo on saanut kutsun, koska hän on ollut suureksi avuksi uuden tuotteen lanseeraamisessa. Kutsussa Marjo ohjataan ilmoittautumaan tapahtumaan henkilökohtaisessa osoitteessa www.gaalailmoittautuminen.fi/marjo21334.

Vaihe 2

Marjo siirtyy kutsussa ilmoitettuun osoitteeseen. Tässä kohtaa järjestelmä rekisteröi, että Marjo on käynyt sivustolla. Sivustolla on lomake, jossa Marjon tiedot on valmiiksi täytetty. Tyhjänä on vain muutama kohta, johon toivotaan vastausta: erityisruokavaliot ja rastitettava kohta ”Osallistun tapahtumaan”. Sillä hetkellä Marjolle tulee tärkeä puhelu ja hän sulkee selaimen ja raivaa kutsun pöydältä laatikkoon pois työpapereiden tieltä.

Vaihe 3

Gaalaan on kolme viikkoa aikaa. Järjestelmä poimii automaattisesti kutsulistalta henkilöt, jotka ovat ilmoittautuneet gaalaan, henkilöt, jotka ovat käyneet sivustolla, mutta jotka eivät ole ilmoittautuneet ja henkilöt, jotka eivät ole käyneet sivustolla. Järjestelmä lähettää kutsusta sähköpostimuistutuksen heille, ketkä eivät ole vielä käyneet sivulla. Sähköpostissa on sama sisältö, kuin Marjon pöytälaatikkoon päätyneessä kirjeessä. Marjo ei saa tätä sähköpostia, koska järjestelmä tietää, että Marjo sai kutsukirjeen käsiinsä asti. Sähkäpostista ohjataa henkilö omaan henkilökohtaiseen osoitteeseensa. Jälleen heille, jotka klikkaavat itsensä linkistä sivulle, järjestelmä kirjaa tiedon ”käynyt sivustolla”.

Vaihe 4

Järjestelmä poimii jälleen kolme listaa. Henkilöt, jotka ovat ilmoittautuneet gaalaan, henkilöt, jotka ovat käyneet sivustolla, mutta jotka eivät ole ilmoittautuneet ja henkilöt, jotka eivät ole käyneet sivustolla. Järjestelmä sivuuttaa ilmoittautuneet, mutta lähettää tekstiviestin ilmoittautumattomille. He, jotka eivät ole käyneet sivustolla tai avanneet aiheesta lähetettyä sähköpostipostia saavat pidemmän viesti, jossa kerrotaan tarkemmin gaalasta. Viestin lopussa on ohjaus henkilökohtaiselle ilmoittatumissivulle. Järjestelmä olettaa että he, jotka ovat käyneet sivustolla tai lukeneet sähköpostin tietävät jo gaalasta. Heille järjestelmä lähettää muistutuksen, jossa ilmoitetaan, että ilmoittautuminen gaalaan sulkeutuu kahden päivän kuluttua, ja olisi ihanaa, jos henkilöt pääsisivät osallistumaan. Marjo saa tässä kohtaa viestin ja muistaa, että prosessi jäi kesken, kun puhelin soi. Marjo siirtyy tekstiviestin ilmoituksesta sivulle ja vahvistaa osallistumisensa.

Vaihe 5

Järjestelmä lähettää 2 päivää ennen muistutuksen tapahtuman paikasta ja aloituksen ajankohdasta. Vain tapahtumaan ilmoittautuneet saavat viestin.

Vaihe 6

Viikko onnistuneen tapahtuman jälkeen osallistujat saavat sähköpostia, jossa kiitetään tapahtumasta ja ohjataan yrityksen kotisivuille lukemaan kuulumiset ja katsomaan tapahtumassa otetut valokuvat.


Printtivaihtoehtoja monikanavakampanjoihin

Viemme viestin perille saakka